Zaštitite na vreme svoju imovinu
Ne brinite zbog iznenadnih okolnosti koje mogu prouzrokovati štete poput požara, poplave, udara groma, provalne krađe, razbojništva i drugih. Obezbedite na vreme sve što ste gradili sa puno ljubavi i ulaganja.

Paket „Čuvar kuće“

Predmet osiguranja:

 • Nastanjeni objekti (kuće i stanovi) uključujući ugrađene instalacije i opremu u njima
 • Stvari domaćinstva

Ukoliko se posebno ugovori, predmet osiguranja mogu biti i sanitarije, pomoćni objekti i stvari u njima, zajednički delovi zgrada, umetnički predmeti.

 

Osigurani rizici:

 • Požar, udar groma, oluja, grad, eksplozija
 • Pad letelice na objekat, manifestacije i demonstracije
 • Udar sopstvenog motornog vozila u osigurani građevinski objekat
 • Izliv vode iz instalacija
 • Provalna krađa i razbojništvo
 • Lom stakla i lom instalacija

Dodatni rizici koje možete ugovoriti: zemljotres, poplava i bujica, rizici iznenađenja (pritisak snega, pad drveta, dim, obest i vandalizam, atmosferske vode), opšta odgovornost i nesrećni slučaj (nezgoda) članova domaćinstva.

Osiguranje vikendica i nenastanjenih objekata

Beg od gradske vreve i svakodnevnih stresnih situacija pronalazimo u našim vikendicama. Osigurajte svoje kuće za odmor i rekreaciju, nenastanjene porodične kuće i stanove, kao i pokretne stvari u njima od požara, udara groma, eksplozije, oluje, grada, poplave i bujice, izlivanja vode iz instalacija, razbojništva, krađe i drugih rizika.

Pored osnovnih, možete zaključiti i dopunske rizike: rizik od zemljotresa, klizanja tla i odronjavanja, iscurenja tečnosti (lekaža), loma instalacija i drugi.
Budite potpuno mirni i spokojni, čak i kada ne boravite u svojim stanovima i kućama.

Osiguranje mobilnih telefona

Ukoliko kupujete nov mobilni telefon u mts poslovnicama, izaberite pametnu opciju i osigurajte svoj uređaj.

Osigurani rizici:

 • Fizički nastala oštećenja
 • Oštećenja usled dejstva tečnosti
 • Provalna krađa i razbojništvo
 • Neovlašćeno korišćenje uređaja

Važna pitanja

Od čega zavisi visina premije kod paketa „Čuvar kuće“?

Visina premije zavisi od vrednosti vaše imovine, površine stambenog objekta, kao i izabranog paketa pokrića. U zavisnosti od vaših potreba, možete ugovoriti paket koji vam najviše odgovara, a i plaćanje može biti mesečno, kvartalno, polugodišnje ili godišnje.

Kroz koje usluge mogu da osiguram svoju kuću ili stan, kao i stvari u njima?

Paket „čuvar kuće“ predstavlja kombinaciju pažljivo biranih pokrića, po meri velikog broja osiguranika. U našoj ponudi, pored ovog paketa, postoje i druge usluge za osiguranje kuća i stanova, poput osiguranja stvari domaćinstva i aparata u domaćinstvu, koje ima nešto drugačiju kombinaciju pokrića, a možete zaključiti i samo osiguranje od požara i drugih opasnosti ili osiguranje stakla od loma, osiguranje od provalne krađe i razbojništva ili neko drugo osiguranje u skladu sa vašim željama i potrebama.

Mogu li da osiguram aparate i uređaje u svom domaćinstvu?

Uz osiguranje stvari u domaćinstvu, dodatno možete ugovoriti pokriće za aparate i uređaje u domaćinstvu usled nezgode u pogonu, odnosno događaja koji nastaje nepredviđeno i iznenada u vezi sa korišćenjem osigurane stvari.

Mogu li da osiguram umetničke predmete i dragocenosti?

Osiguranje imovine najčešće obuhvata i pokriće za umetničke predmete i dragocenosti. Suma osiguranja utvrđuje se sporazumno između osiguravača i ugovarača osiguranja. Za predmete osiguranja veće umetničke ili istorijske vrednosti obavezno se traži mišljenje kustosa ili drugog lica osposobljenog za određene vrste procene na osnovu stanja na tržištu umetničkih dela.

Koje osiguranje mi je potrebno uz stambeni kredit?

Model osiguranja stambenih kredita određuju banke. Polisa imovinskog osiguranja predstavlja najčešći instrument obezbeđenja kredita čijim se zaključenjem ispunjava jedan od uslova za odobrenje kredita. Osnovni uslov banaka jeste da se imovina koja je predmet kredita zaštiti od obaveznih požarnih rizika, a često i od raznih dopunskih rizika. U našoj ponudi, pored najčešće traženog osiguranja od požara i drugih opasnosti, postoje i druge usluge koje mogu odgovoriti specifičnim zahtevima banaka.

Šta se naknađuje u slučaju štete?

Ukoliko je došlo do uništenja ili nestanka stvari, naknada se utvrđuje prema vrednosti osigurane stvari u vreme nastanka osiguranog slučaja, umanjenoj za vrednost ostatka, ukoliko ga u konkretnom slučaju ima. Ukoliko je došlo do oštećenja, naknađuju se troškovi popravke osigurane stvari, a naknada se umanjuje za vrednost ostataka osigurane stvari i utvrđeni procenat amortizacije, osim ako je, u skladu sa konkretnim uslovima osiguranja, ugovoren doplatak na premiju osiguranja za otkup amortizovane vrednosti. Pored nabrojanog, vrši se i naknada troškova koji su učinjeni prilikom raščišćavanja i rušenja u vezi sa nastalim osiguranim slučajem i druge naknade u skladu sa ugovorenim uslovima osiguranja.

Kako osigurati mobilni telefon?

Prilikom kupovine novog telefona u mts poslovnici ili uz posredovanje menadžera prodaje, izaberite postpejd tarifu koja vam najviše odgovara i ugovorite osiguranje, a premiju plaćajte mesečno uz račun za mts usluge.

Kako i gde prijaviti štetu kod osiguranja mobilnih telefona?

Prijavite nastanak štetnog događaja u roku od 3 dana, od ponedeljka do petka od 9 dо 18 časova, besplatnim pozivom na broj 0800 130 147, putem imejla telekom.rs@allianz-assistance.at ili na prodajnim mts mestima. Odnesite osigurani uređaj do najbližeg prodajnog mesta, popunite obrazac za prijavu štete i, ukoliko je šteta pokrivena osiguranjem, uplatite učešće u šteti. U najkraćem roku dobićete obaveštenje o preuzimanju uređaja na mts prodajnom mestu.

Ovaj tekst je informativnog karaktera. Detaljnije informacije i ponudu usklađenu sa svojim potrebama možete dobiti na svim prodajnim mestima Kompanije ili besplatnim pozivom na 0800 386 286.

Preporučujemo

Zaštita

Ne dozvolite da se vašoj porodici nagomilaju neželjeni dugovi, neotplaćene rate kredita, troškovi započetog školovanje dece! Nastupanje nеzgоdе nе mоžе sе prеdvidеti niti sprеčiti, аli sе mоgu ublаžiti njеnе nеžеlјеnе finаnsiјskе pоslеdicе.

Podrška pri lečenju težih bolesti

Troškovi lečenja mogu postati pravi izazov za već opterećen porodični budžet. Zaključite osiguranje lica za slučaj težih bolesti i hirurških intervencija ili osiguranje Cancer Protection i obezbedite sebi podršku koja će vam omogućiti …

Osiguranje plovila

Kada se sa svojim brodom, jahtom, čamcem ili drugim plovilom nađete na vodi, najvažnije su dve stvari. Prvo, da budete bezbedni, i drugo, da budete odgovorni prema trećim licima. Osigurajte se na vreme i krenite u bezbrižnu plovidbu.